Απώλεια βάρους: 8 αντικαταστάσεις σε καθημερινές τροφές για εύκολη απωλεια βάρους

Επιλέξτε τα σωστά τρόφιμα και χάστε βάρος
Posted in Απώλεια ΒάρουςΔιατροφικά νέαΌλα τα άρθρα

Πολλές και διαφορετικές είναι οι δίαιτες που υπόσχονται απώλεια βάρους, με χαμηλά λιπαρά, με λίγους υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη κλπ. Όλες έχουν ένα κοινό σημείο, το «αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο». Πιο απλά, όλα τα διατροφικά σχήματα έχουν σαν στόχο την μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων και την δημιουργία ελλείμματος.

Στο ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να βρεθείτε αντικαθιστώντας ορισμένα τρόφιμα που συνηθίζουμε να έχουμε στην καθημερινή διατροφή. Έτσι θα γλυτώσετε θερμίδες, μειώνοντας τα λιπαρά και την ζάχαρη, τακτική που θα εξυπηρετήσει και την υγεία σας. Ίσως χρειαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις να διαβάσετε την ετικέτα του τροφίμου, αλλά είναι πια ευανάγνωστες

Τροφικές αντικαταστάσεις ανά γεύμα

Πρωινό γεύμα

Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη.  Παρατηρώντας τις επιλογές, θα βρείτε στο ράφι προϊόντα με πολύ υψηλές τιμές λιπαρών που φθάνουν και ξεπερνούν τα 20 γραμμάρια στα 100 γρ προϊόντος.

Διαλέξτε γαλακτοκομικά με λιγότερα λιπαρά. Η διαφορά από τα πλήρη γαλακτοκομικά σε εκείνα με μέτρια περιεκτικότητα σε λίπος, για το γάλα είναι 2 γραμμάρια, για το γιαούρτι από 2 έως 8 γραμμάρια και για το τυρί μπορεί να ξεπερνά τα 20 ανα 100 γραμμάρια προϊόντος!

Μικρογεύματα

Αντικαταστήστε τα έτοιμα ζαχαρούχα ποτά και σπιτικά ροφήματα. Φτιάξτε smoothies με φρούτα και λίγο γάλα ή γιαούρτι ή φυσικούς χυμούς φρούτων. Θα συμβάλλουν στην θρέψη σας, θα σας προσφέρουν φυσική γεύση και αντί για ζάχαρη θα έχουν φυσικά σάκχαρα και ίνες.

Προτιμήστε γλυκίσματα με λιγότερα λιπαρά. Διαλέξτε μπισκότα τύπου Digestive με λιγότερα λιπαρά. Θα λάβετε λιγότερα λιπαρά και θερμίδες χωρίς να μειώσετε την απόλαυση. Αγοράστε υγιεινούς ξηρούς καρπούς αντί για τσιπς. Λίγα αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους ή ακόμα και φιστίκια θα σας προσφέρουν λιγότερες θερμίδες.

Κυρίως γεύματα

Ψήστε κοτόπουλο ή ψάρι αντί για κόκκινο κρέας. Η διαφορά στα λιπαρά δημιουργεί σημαντική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων που ξεπερνά τις 100!

Προτιμήστε το στήθος κοτόπουλο αντί για το μπούτι. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Το μπούτι του κοτόπουλου έχει περίπου 15% λιπαρά ενώ το στήθος μόλις 5%!

Φτιάξτε γευστικές και υγιεινές σως για τις σαλάτες σας. Όταν προσθέτετε μόνο ελαιόλαδο, βάζετε μεγαλύτερες ποσότητες. Όταν φτιάχνετε δικές σας σως για τις σαλάτες με λεμόνι ή ξύδι, μουστάρδα, μπαχαρικά και λίγο νερό, τότε περιορίζετε την χρήση του λαδιού. Θυμηθείτε ότι μία κουταλιά ελαιόλαδο ξεπερνά τις 120 θερμίδες!

Θυμηθείτε ότι οι αλλαγές πρέπει να είναι μόνιμες. Διαλέξτε λοιπόν προϊόντα που πραγματικά μπορούν αποτελέσουν μόνιμες επιλογές, εάν τα έχετε ανάγκη. Άλλωστε, ο περιορισμός των ζωικών λιπαρών είναι σημαντικός για την προαγωγή της υγείας, για όλους!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart