Προσθέστε την Ολική Άλεση στην διατροφή σας

Posted in Απώλεια ΒάρουςΔιατροφικά νέα

Η προσθήκη της ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή και πιο σωστά, η αντικατάσταση των απλών δημητριακών από λευκό αλεύρι με ολικής άλεσης, είναι μία πολύ έξυπνη κίνηση. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Αμερικάνικου Διαιτολογικού Συλλόγου, η κατανάλωση ολικής άλεσης δημητριακών όχι μόνο συμβάλλει στην αυξημένη πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται όλη η οικογένεια για την διατήρηση αλλά και βελτίωση της υγείας, αλλά παράλληλα ενισχύει την πρόσληψη φυτικών ινών που αποδεδειγμένα μειώνει τον κίνδυνο για χρόνιες νόσους όπως είναι καρδιακές νόσοι, διάφορες μορφές καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη και άλλες. 

Ο δρόμος για την επιτυχία, περνάει από μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αντικατάστασης του ψωμιού και άλλων δημητριακών με ολικής άλεσης, είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Στον φλοιό των δημητριακών (όπως το σιτάρι και την βρόμη) υπάρχουν οι μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών Β. Η αυξημένη πρόσληψη τους συμβάλλει στον καλύτερο μεταβολισμό και τελικά στην ευκολότερη παροχή ενέργειας. Επιπλέον περιέχουν μικροστοιχεία όπως το μαγνήσιο που συμβάλλει στην βελτίωση της μυικής λειτουργίας και φυτικές ίνες που προσφέρουν καλύτερο κορεσμό, με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο χορτάτοι για περισσότερο ώρα. 

Οι συστάσεις που καταλήγει το δημοσίευμα του Αμερικάνικου Διαιτολογικού Συλλόγου, αλλά και γενικότερα οι διεθνείς οδηγίες, είναι η αντικατάσταση του 50% τουλάχιστον των προσλαμβανόμενων δημητριακών με ολικής άλεσης καθημερινά. Αυτή και μόνο η αλλαγή είναι αρκετή για να προάγει την υγεία σας και βελτιώσει το βιοτικό σας επίπεδο. 

Από την θεωρεία στην πράξη

Το αποφασίσατε; Η διαδρομή τώρα είναι εύκολη!

Για το πρωινό σας

Ξεκινήστε από το πρωινό σας. Επιλέξτε ολικής άλεσης δημητριακά. Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε εκείνα που συνδυάζουν διαφορετικά είδη δημητριακών για ακόμα μεγαλύτερη πρόσληψη διαφορετικών μικροστοιχείων. Με την επιλογή αυτή επιτυγχάνετε πιο αργή απορρόφηση και καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Η χρήση και η κατανάλωση των δημητριακών ολικής άλεσης στο πρωινό γεύμα, έχει συσχετισθεί με βελτιωμένες διατροφικές συνήθειες και μειωμένη θερμιδική πρόσληψη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Για το κυρίως γεύμα σας

Το μεσημέρι αντικαταστήστε το λευκό ψωμί ή τα ζυμαρικά με ολικής άλεσης. Στην περίπτωση του ρυζιού, προτιμήστε το αναποφλοίωτο. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και στο βραδινό σας γεύμα. 

Μην ξεχάστετε τα μικρογεύματα

Στα σνακ σας μπορείτε να έχετε μία μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, ή λίγα κράκερς ή έστω και ψωμί ολικής με λίγο τυρί ή ακόμα καλύτερα ταχίνι. 

Προσπαθήστε να κάνετε τις αλλαγές για όλη την οικογένεια. Βοηθήστε όλους να απολαμβάνουν καλύτερη υγεία μέσω της πιο υγιεινής διατροφής. Θυμηθείτε ότι οι μικρές αλλαγές φέρνουν τα καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα. Η αλλαγή των δημητριακών και του ψωμιού από λευκό αλεύρι με ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης πρέπει να είναι πρώτα στην λίστα σας!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart